Barbara Dex – Thank god I’m a country girl

Als dochter van Marc Dex en met nonkel Juul Kabas uit buurgemeente Retie, groeide Barbara op in een muzikale familie. Bij het samenstellen van het culturele programma was het een certitude om Barbara in Tabloo uit te nodigen.

Barbara Dex en countrymuziek … dat klikt! Denk aan de succestours ‘Dollymentary’ met Gunther Verspecht waarin Barbara in de huid kroop van Dolly Parton of ‘Een ode aan Bobbejaan’ met Jan De Smet en Guido Belcanto.


Countrymuziek ligt Dex vocaal bijzonder goed, ze voelt zich aangetrokken tot de uit-het-leven-gegrepen verhalen die kenmerkend zijn voor het genre. In ‘Thank God I’m a country girl’ plaatst Barbara countryzangeressen op een voetstuk, want is het niet zo dat we te weinig vrouwenstemmen in de eerder conservatieve countrywereld horen? Barbara koestert een enorme bewondering voor countrygrootheden als Dolly Parton, Emmylou Harris, Tammy Wynette, Patsy Cline, Loretta Lynn, Lucinda Williams, June Carter en Cindy Walker.

In deze voorstelling trekt ze alle registers open om je te verwennen op een muzikale avond vol hartverwarmende countrymuziek, allemaal van vrouwen! 
Maar de mannen mogen ook komen luisteren.

26 november 2022 >< 20:15

Tabloo

VVK : € 24 >< ADD : € 26