Klaas Delrue & Stefan Dixon – Afrivlaams

In september 2014 volgt Stefan Dixon de liefde en verhuist van Kaapstad naar Brussel. Hij heeft op dat moment in Zuid-Afrika zijn debuutalbum uitgebracht (‘For no apparent reason’, 2014) en gaat meteen op zoek naar optredens en contacten in de Vlaamse scene. Omdat je ergens moet beginnen, stuurt hij een mail naar Muziekcentrum Het Depot (Leuven), waar maandelijks een Open Mic wordt gehouden.

Organisator van de Open Mic is op dat moment Klaas Delrue, die tijdens het sabbatjaar van Yevgueni net een lange reis achter de rug heeft. Een reis naar… inderdaad: Zuid-Afrika! Met andere woorden: toeval bestaat niet, en Dixon speelt op de Open Mic van oktober 2014. Hij brengt er zijn meest wervende eigen nummer ‘Over and Over’ maar verbaast ook het aandachtige publiek met een versie van ‘Mia’ in het Afrikaans.


De rest is (een heel klein beetje) Belpop-geschiedenis. De twee mannen raken aan de praat en ook heel snel bevriend. Vooral de zin “Je moet dat vaker doen, in het Afrikaans zingen” blijft hangen en zal een paar jaar later tot het Radio 1 en Radio 2 hitje ‘Vir Nou/Voor Nu’ leiden, een eerste Dixon-single in het Afrikaans, in duet met Delrue.

Denk aan ‘De Zotte Morgen’ in het Afrivlaams, maar ook aan ‘Lisa se Klavier’ (Koos Kombuis). Denk aan ‘Rozane’ in het Afrivlaams, maar ook aan ‘Bitterfontein’ (Piet Botha ) en misschien ook hier en daar een Yevgueni-nummer. Reken daarbij de intieme bezetting, een aantal sappige reisverhalen en een gezonde dosis humor en zelfrelativering bij beide heren, en je zal ongelijk hebben bij afwezigheid!

Een muzikale reis van Kaapstad naar Brussel (Dessel?) en hopelijk ook weer terug. Zo kan je deze voorstelling het best samenvatten.

15 april 2023 >< 20:15

Tabloo

VVK : € 22 >< ADD : € 24